duminică, 1 aprilie 2007

Prefata

Ne inecam in gunoi, oameni buni, in propriul nostru gunoi...

Nu stiu cum te simti tu dar eu m-am saturat de gunoiul din jurul meu... si nu ma refer nicidecum la oameni sau la societate; nu vreau sa ma leg de acestea, deocamdata... Pe unde merg peste tot numai gunoi... de multe ori pe camp vezi mai mult gunoi intins de vant decat flori inflorite, sau in mijlocul unei aparente pustietati, in mijlocul unei paduri, vezi o groapa de gunoi...
M-am saturat de asemenea privelisti si vreau sa fac ceva... daca ma ajuti si tu, avem sanse mari de reusita. Intotdeauna am trait cu credinta ca daca ceva nu iti place, actioneaza... degeaba te plangi daca nu faci nimic... lucrurile nu se schimba de la sine, si chiar daca suntem uneori descurajati de faptul ca o singura voce nu prea poate schimba multe, sunt de parerea ca o singura voce poate trezi alte voci, poate da curaj, poate da un exemplu de inceput.

Acesta este un experiment... si impreuna cu tine, cititorule, vom incerca sa responsabilizam autoritatile si poate, ce este si mai important, sa trezim ceva in constiinta populatiei acestei tari... ne inecam in gunoi, oameni buni, in propriul nostru gunoi...


In continuare vreau sa prezint regulile jocului:

  • Tot ce voi face este sa fac cunoscut publicului gunoiul din diferitele zone ale tarii.
  • Pe unde voi merge (si ma plimb destul), voi face fotografii gunoaielor care ne distrug natura, ecosistemul.
  • Voi posta aici pozele impreuna cu coordonatele GPS (daca le am), zona, localitatea, si o descriere cat mai amanuntita a locatiei.
  • Nu voi spune cine e responsabil, pentru ca nu am de unde sa stiu daca gunoiul e pe domeniul public sau privat (cei care vor sa isi faca o groapa de gunoi pe proprietatea lor nu au decat), dar tu, daca esti din acele zone, vei sti mai multe, vei putea posta comentarii, vei putea atentiona autoritatile asupra publicitatii negative de pe urma publicarii fotografiilor pe acest blog.
  • In cazul in care gunoiul se afla pe domeniul privat nu ai decat sa te minunezi si poate sa iti propui ca proprietatea ta sa nu ajunga asa vreodata.
  • Din cauza faptului ca nu pot fi peste tot iar gunoaiele apar peste noapte in cele mai neasteptate locuri, astept de la tine poze cu gunoaiele din jurul tau si o descriere a locatiei pe adresa de email ingunoi@gmail.com .
  • Voi face topuri a celor mai murdare judete, orase, in functie de materialele pe care le am sau le primesc asa ca fa ceva ca judetul tau sa nu se afle printre ele.
  • Voi inlocui fotografiile si voi anunta cand o locatie a fost curatata cand voi primi fotografii noi cu aceeasi zona curata, si voi multumi public pentru aceasta.

Poti sa faci multe sa ajuti

Ridica hartia de pe jos si pune-o in cosul de gunoi, chiar daca nu tu esti cel care a aruncat-o. Daca esti la picnic si esti inconjurat de gunoaie, daca iei o punga si aduni o parte dintre ele ai facut mai mult decat multi altii pentru infrumusetarea acestei tari si pentru sanatatea mediului si a ta, in ultima instanta. Si cu siguranta si acel picnic iti va fi mai placut. Si nu uita sa nu lasi in urma ta gunoiul propriu in iesirile in natura; le poti pune pe toate intr-o punga si le poti arunca in oras la gunoi.

Si nu in ultimul rand, ajutand la popularizarea acestei actiuni vei contribui la cresterea numarului de voci implicate si automat la cresterea probabilitatii de succes a actiunii.

Iti multumesc.

Niciun comentariu: