marți, 19 mai 2009

Opriti mafia padurilor

Anual in Romania se defiseaza aproximativ 20.000 hectare, adica aproape suprafata Bucurestiului. In ultimii 18 ani s-au defrisat peste 300.000 ha, suprafata unui judet. Peste 3/4 din suprafata a fost defrisata ilegal.

Procesul de defrisare s-a accelerat in ultimii ani foarte mult, complice la acest fenomen fiind autoritatile locale care, prin neglijenta, incompetenta si rea-intentie, au tolerat si incurajat mafia defrisarilor ilegale de paduri.

Poate e o petite aruncata in vant, dar e o incercare. Autoritatile din Romania chiar nu fac nimic, iar cand cineva incearca sa actioneze este cercetat penal (exemplul il aveti aici: http://www.jurnalul.ro/stire-special/hotii-striga-hotul-508171.html ).

Asa ca va invit sa semnati petitia: ”Opriti taierea ilegala a padurilor!”

Prin aceasta petitie cereti autoritatilor romane:

  • sa considere lupta impotriva defrisarilor ilegale o prioritate nationala;
  • sa considere drept prioritate nationala reimpadurirea, prin plantarea de puieti,m pe o suprafata minima de 6000 de hectare pe an;
  • sa infiinteze la nivel local echipe de supraveghere mixte (personal silvic, politie, reprezentanti ai ONG-urilor) pentru supravegherea si controlul ocoalelor silvice si a padurilor neadministrate;
  • sa introduca un capitol special în noul Codul Penal pentru definirea si sanctionarea tuturor infractiunilor împotriva mediului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Observ ca au oprit si petitia.. halal tara, halal.
cat despre paduri.. :-j nu mai am cuvinte...